Maartje Oijevaar / Proces- en innovatiemanager

We werken multidisciplinair in grote en kleine projecten

Na jaren bij de overheid gewerkt te hebben, heeft Maartje gekozen voor een commerciële organisatie: Royal FloraHolland. Als proces- en innovatiemanager is zij continue bezig met verbetering van processen/werkwijzen en verandering. “Ik vraag me iedere dag af hoe we effectiever, slimmer en leuker kunnen werken”.

Bij Royal FloraHolland heeft Maartje de mogelijkheid gevonden om te werken vanuit haar passie: samenwerken met collega’s en zorgen voor verbinding tussen mensen. Maartje typeert Royal FloraHolland dan ook als een sociaal en vooral heterogeen bedrijf. Je werkt samen met verschillende type mensen met verschillende achtergronden en van allerlei soorten opleidingsniveaus. “Binnen Commercie zijn we daarnaast ook wel direct: niet lullen maar poetsen. We staan vaak in de “doe-stand”. Soms mogen we wel iets meer nadenken voordat we dingen doen. Dat is een leuke uitdaging. En we werken multidisciplinair bij kleine klussen of in grote projecten om samen de goede dingen te doen voor kwekers en klanten. Dat kenmerkt Commercie!”

Waarom kies je voor werken bij Royal FloraHolland?

“Bloemen zijn gewoon fantastisch. De combinatie van het zijn van een marktplaats met een digitaal platform en het zijn van een coöperatie maakt dat Royal FloraHolland een bijzondere organisatie is. En het is een orgaisatie in beweging die moet anticiperen op de nieuwe tijd. Na een bestaan van meer dan 100 jaar het roer omgooien, dat levert veel leuke en nieuwe klussen op.”

Als proces- en innovatiemanager vindt Maartje het leuk om iedere dag bij te leren. En dat kan bij Royal FloraHolland. “Er liggen heel veel kansen voor ontwikkeling, maar je moet het wel zelf regelen. Waar ik veel op leun zijn de green belt en black belt trajecten. Onze verbeteraanpak heet Samen Verbeteren en heeft elementen van LEAN, customer journey en agile. Daar zijn talloze mogelijkheden in, als je er maar voor open staat.”

“Ik heb hier geleerd om echt aan te pakken, niet te lang na te denken. Ik leer om mijn werk niet altijd perfect te willen doen. En ik leer elke dag bij over de sierteeltsector. Het is fantastisch om te zien hoe zo’n groot bedrijf werkt en doet.”

Wat wil je tegen toekomstige medewerkers zeggen?

“Ik wil vooral zeggen: kom zeker bij Royal FloraHolland werken als je van grote uitdagingen houdt, als je het leuk vindt dat geen dag hetzelfde is. Als je geinteresseerd bent in digitalisering, toegepast in de praktijk. En als je houdt van een collegiale gezellige sfeer!”