Lenny Lobert / Consultant Het Nieuwe Veilen – Robotisering

Je werkt bij de grootste logistieke machine van de wereld

Royal FloraHolland. Een unieke coöperatie en één van de uithangborden van Nederland. “Daar ben ik met trots mijn carrière begonnen. We zorgen er samen voor dat we het elke dag een stapje beter doen voor kweker en klant. Door initiatief te tonen, direct te communiceren, te stimuleren en te verbinden kun je snel stappen maken binnen Royal FloraHolland. En dat in een cultuur van pragmatisme en nuchterheid. Daar sta ik iedere dag voor op.”

Als consultant Logistiek werkt Lenny met zijn team aan het verbeteren van de interne logistiek. Als de belangrijkste logistieke schakel in de keten van bloemen en planten heeft Royal FloraHolland een unieke positie. Dit valt samen met een grote verantwoordelijkheid. Elke dag opnieuw komen honderdduizenden bloemen en planten vanuit Nederland en de rest van de wereld naar ons toe. Om vervolgens verkocht en vervoerd te worden, zodat er verse bloemen en planten bij jou thuis kunnen staan.

“Op dit moment onderzoeken wij als team de mogelijkheden tot het automatiseren van het logistieke proces met innovatieve technologieën. Dit is een complex en grootschalig project. Van het analyseren van het huidige proces en uitdenken van nieuwe logistieke concepten, tot aan het uitvoeren van echte tests op de vloer met nieuwe technologie. Het komt allemaal aan bod in deze functie.”

Royal FloraHolland kenmerkt zich door diversiteit, zodat je veel doorgroeimogelijkheden hebt. Als starter kun je je hierdoor goed ontplooien. “Elke dag leer ik weer iets bij. Of het nu van een collega bij Commercie is of door één van de vele trainingen die worden aangeboden op de Academy. Binnen Royal FloraHolland krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen.”

“Naast mijn reguliere werkzaamheden ben ik ook betrokken bij de Young Flora commissie. Young Flora is een club van jonge medewerkers die meerdere keren per jaar informeel bijeen komt tijdens bijvoorbeeld de zomer BBQ, maar ook om het vuur aan de schenen te leggen bij de directie. Als commissielid lever ik een actieve bijdrage aan het organiseren van deze activiteiten. Een ontzettend waardevolle toevoeging aan mijn werk, want je ontmoet nieuwe collega’s, doet verfrissende ideeën op en we hebben als jongeren een verenigde stem in de organisatie.

Werken bij Royal FloraHolland. Iets wat ik niet had verwacht toen ik ruim 15 jaar geleden met mijn oom rozen voor de klok kwam brengen bij Bloemenveiling Holland in Naaldwijk. De uitdaging van de verandering, de kansen en de passie van mijn collega’s maken dit een geweldige start van mijn carrière.”

Gerelateerde vacatures