Dymphy Waljaard / Logistiek medewerker

In de ochtend verdeel ik bloemen, in de middag post. Een ideale combinatie.

Royal FloraHolland zoekt vroege vogels

Wie carrière wil maken bij Royal FloraHolland, moet er vroeg voor opstaan, maar kansen zijn er genoeg! Zelfs in coronatijd zoekt de bloemenveiling gemotiveerde medewerkers die een toekomst zien in de logistiek.

Iedere werkdag in alle vroegte kopen handelaren hun bloemen ‘aan de klok’ op één van de vestigingen van Royal FloraHolland. Natuurlijk moeten die dan zo snel mogelijk worden afgeleverd, want elke minuut telt. In dat proces spelen de logistiek medewerkers/verdelers een belangrijke rol.

Vroege vogels

Sabine Holthuis en Rianne van Vessem zijn recruiters die namens Royal FloraHolland kandidaten zoeken voor deze uitdagende functie. “We hebben bijna driehonderd mensen nodig”, vertelt Sabine. “We bieden een parttime baan voor 12, 15 of 20 uur (afhankelijk van de locatie), minimaal drie ochtenden in de week, waarvan de maandag en vrijdag verplicht zijn, want dat zijn de piekmomenten.” “We zoeken echte vroege vogels”, vult haar collega Rianne aan. “Je werkt iedere ochtend van 6.00 uur tot 11.00 uur. Maar in drukke periodes soms ook langer. Je begint met een halfjaarcontract. Als het wederzijds bevalt volgt een contract voor onbepaalde tijd.” Een vast contract is best bijzonder in deze tijd, maar dat is juist waar Royal FloraHolland bewust voor kiest, legt Sabine uit: ”We willen juist mensen aantrekken die binding hebben met het bedrijf. Zekerheid is niet alleen belangrijk voor de werknemer, maar ook voor de veiling zelf. Het is een investering op lange termijn.” Royal FloraHolland biedt dan ook tal van kansen om door te groeien naar andere functies en mogelijkheden voor opleidingen en training on the job.

Aantrekkelijke (bij)baan

De zevenentwintigjarige Dymphy Waljaard werkt sinds december vorig jaar bij FloraHolland in Naaldwijk. Iedere ochtend om 6.00 uur stapt zij op haar elektrische kar. Via haar headset krijgt ze precies te horen welke bloemen zij waar moet afleveren. “Je rijdt er naartoe en zet de fusten over op de kar van de klant. Daarna ga je weer door naar de volgende.” Naast haar baan bij FloraHolland werkt Dymphy ’s middags bij PostNL. Een prima combinatie vindt ze zelf. “Dat is één van de aantrekkelijke kanten van deze baan”, valt Rianne haar bij: “Het is heel goed te combineren met andere activiteiten. Te denken valt aan huisvaders of -moeders of ZZP’ers die graag een stabiele basis willen hebben naast hun eigen bedrijf.” Om een plekje op de kar te bemachtigen doorliep Dymphy een uitgebreide sollicitatieprocedure. “Na mijn aanmelding had ik eerst een gesprek via WhatsApp. Dat ging allemaal heel prettig en vriendelijk. Daarna werd ik uitgenodigd voor een introductie ochtend met aansluitend een sollicitatiegesprek. Dat was fijn want dan krijg je een goed beeld van het werk. Als je de hal de eerste keer ziet lijkt het heel chaotisch. Maar als je er eenmaal werkt valt dat best mee.” Na de introductie volgde een tweede gesprek, waarna Dymphy kon beginnen.

Wat vragen we?

De uitgebreide sollicitatieprocedure is er niet voor niets, verduidelijkt Sabine: “We zoeken mensen die ècht gemotiveerd zijn.” Hoewel er geen bijzondere ervaring of opleiding vereist is voor deze baan, zijn er wel een aantal belangrijke eisen: “Je moet minimaal 1 meter 65 zijn, zodat je ook bij de bovenste fusten op de karren kunt. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede conditie hebt: je tilt per uur gauw zo’n 90 of 100 fusten.” Goede beheersing van het Nederlands is vereist: “Je krijgt je orders in het Nederlands en je moet ook de veiligheidsinstructies goed kunnen begrijpen.”
Dymphy is blij met haar baan en het werk bevalt haar goed: “Het rijden met de kar is leuk, en er hangt hier ook een goede sfeer. Je werkt hier echt met allerlei verschillende mensen, van jong tot oud. Ik denk dat ik dit een hele tijd blijf doen!”

Net als Dymphy geïnteresseerd in deze veelzijdige en uitdagende baan?
Bekijk hier onze vacatures voor de locaties Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer.

Gerelateerde vacatures

Dymphy Waljaard